ece

Lesna biomasa

Lesna biomasa je najstarejše znano kurivo. V 20. stoletju so jo marsikje nadomestili s fosilnimi viri energije zaradi njihove cenenosti in udobja pri uporabi. Z naraščanjem cen fosilnih goriv se v ljudeh vse bolj prebuja zavest, da energetski viri niso več poceni in da niso na voljo v neomejenih količinah, zato pri energetski oskrbi vedno bolj posegajo po okolju prijaznejših in obnovljivih virih energije. Z razvojem sodobnih tehnologij zgorevanja lesna biomasa spet postaja pomemben vir za ogrevanje.

Domač, obnovljiv in okolju prijazen vir energije

Lesna biomasa je naša naravna danost. Več kot 57 odstotkov površine Slovenije pokrivajo gozdovi. Vsako leto v povprečju priraste 6,2 m3 lesa na en hektar gozda, trenutno pa posekamo le 42 % prirastka. Lesna biomasa je obnovljiv vir energije, njena raba pa spodbuja redno in nujno vzdrževanje gozdov.

Ogrevanje na biomaso

O učinkoviti rabi lesne biomase kot vira energije govorimo takrat, ko izkoristimo čim večji delež energije, ki jo je narava uskladiščila v lesu, in pri tem povzročimo čim manjše negativne vplive na okolje. Sodobna raba biomase za ogrevanje je za uporabnika udobna, fizično manj naporna in enostavna.

Prednosti nakupa ECE biomase

Da bo vaš dom topel in prijeten za bivanje, vam ponujamo skrbno izbrane lesne pelete s certifikatom kakovosti EN Plus in S4Q. Visoko kakovost in zanesljivost storitve zagotavljamo s proizvajalci z dolgoletno tradicijo.

Prednosti nakupa lesne biomase pri ECE:

  • Brezplačna dostava po celotni Sloveniji
  • Plačilo na obroke brez obresti na računu za elektriko
  • Več kot 1.000 zadovoljnih strank

Naročilo izdelkov lesne biomase lahko opravite prek spletnega naročila, brezplačne številke klicnega centra 080 22 04 ali v informacijskih pisarnah ECE v Celju, Kranju, Krškem, Slovenj Gradcu, Žirovnici in Velenju.

Ponudba

Aktualno v ECE-shopu

Pustite sporočilo

Soglasje za namen obveščanja

Želimo, da ste seznanjeni z našo aktualno ponudbo. Ker želimo zagotoviti najvišjo raven varovanja vaših osebnih podatkov, ki nam jih zaupate v obdelavo, vas prosimo za soglasje. Soglasje oddate tako, da s klikom v okvirček pred besedilom vnesete potrditveno kljukico. Več informacij o varovanju vaših osebnih podatkov najdete na naslovu www.ece.si/gdpr/.

Soglašam, da ECE d.o.o. lahko obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih navedel, za:

Soglasje velja do preklica in ga lahko kadarkoli spremenite oziroma prekličete tako, da to sporočite pisno na ECE d.o.o., Vrunčeva 2 a, 3000 Celje ali pošljete elektronsko sporočilo na dpo@ece.si. V kolikor ste soglasje za obdelavo osebnih podatkov že oddali in vsebine soglasja ne želite spreminjati, ponovna oddaja ni potrebna.

S potrditvijo obrazca izjavljate, da so navedeni podatki točni in resnični. ECE d.o.o. ne odgovarja za posledice oddaje neresničnih podatkov.

* Podatek je obvezen.