ece

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Zemeljski plin za gospodinjstva

Brez vezave

Pogodba za dobavo zemeljskega plina ECE ne vsebuje časovne vezave in s predčasnim odstopom od pogodbe povezane stroške. Kadarkoli lahko pogodbo prekinete brez stroškov.

Enostavna menjava dobavitelja

Za menjavo dobavitelja zemeljskega plina zadostuje že izpolnjen spletni obrazec. Vašega obstoječega dobavitelja bomo nato o prekinitvi pogodbe v vašem imenu obvestili mi.

>> Obrazec za menjavo dobavitelja zemeljskega plina

Kakšen energent je zemeljski plin?

Zemeljski plin omogoča udobje in raznoliko uporabo ter ne zahteva skladiščenja v vašem domu, je cenovno konkurenčen in med vsemi fosilnimi gorivi najmanj obremenjuje okolje. Omogoča varno in avtomatsko krmiljenje ogrevanja ter pripravo tople sanitarne vode v vašem domu, zanesljivost oskrbe pa je zagotovljena z dolgoročnimi pogodbami o dobavi zemeljskega plina.

Pomembne prednosti zemeljskega plina so še:

  • ekonomičen proces zgorevanja z zelo visokimi izkoristki,
  • daljša življenjska doba kurilnih naprav in nižji stroški vzdrževanja,
  • nenehen nadzor nad porabljenimi količinami,
  • sodobna in preverjena tehnologija, ki podpira uporabo zemeljskega plina

Poraba zemeljskega plina se obračunava v kWh

Od 1. januarja 2017 dalje porabo zemeljskega plina v skladu z Uredbo o delovanju trga z zemeljskim plinom obračunavamo v energijskih enotah (kWh ali MWh) in ne več v volumskih enotah (Sm3), kot prej, vendar se strošek za zemeljski plin pri enaki porabljeni količini zaradi uvedbe nove obračunske enote ne spremeni. Obračun zemeljskega plina v kWh vam olajša primerjavo stroškov in porabe z drugimi energenti.

Akt o spremembah in dopolnitvah Akta o metodologiji za obračunavanje omrežnine za distribucijski sistem zemeljskega plina, ki ga je izdala Agencija za energijo, za pretvorbo cen zemeljskega plina iz EUR/Sm3 v EUR/kWh določa kalorično vrednost 10,769 kWh/Sm3.

Uvedba enotnega sistema določanja porabe zemeljskega plina

S 1. oktobrom 2018 je pričela veljati enotna metodologija za določanje porabe zemeljskega plina, ki določa vpeljavo posodobljenih profilov za merilna mesta, ki niso dnevno merjena. Več o novosti si preberite TUKAJ.

Dostopnost zemeljskega plina v Sloveniji

Priključitev na zemeljski plin ECE je možna na področjih, kjer je vzpostavljeno plinovodno omrežje.

 

Ponudba

Aktualno v ECE-shopu