ece

Električna energija

Največja grožnja prihodnosti našega planeta, kot ga poznamo danes, so podnebne spremembe. Vse pogosteje smo priča ekstremnim neurjem in sušam, taljenju ledenikov in višanju gladine morja. Onesnažujemo vodo in zrak, ogrožamo rastlinske in živalske vrste, škodujemo zdravju ljudi. In vse to zaradi naše rabe energije in odvisnosti od fosilnih goriv.

Električne energije ne morete videti, otipati ali okusiti. Po uporabi se ne razlikuje od ostale elektrike v omrežju. Energija iz obnovljivih virov ne more biti usmerjena neposredno v vaš dom, razen v primeru samooskrbe, ampak potuje po elektroenergetskem omrežju. Razlikuje se edino v tem, iz katerega vira je nastala.

Energija po vaši meri

V ECE smo zasnovali pakete električne energije z mislijo na vaše individualne potrebe. Preverite vse možnosti in izberite najprimernejšega.

>>Ponudba paketov električne energije ECE

Potrdilo o rabi 100 % čiste energije za gospodinjstva v letu 2018

S potrdili Agencije za energijo o razveljavitvi potrdil o izvoru električne energije dokazujemo, da je bila vsa električna energija, ki smo jo dobavili gospodinjstvom v obdobju od 1. 1. 2018 do 31. 12. 2018 proizvedena iz slovenskih obnovljivih virov.

>> Potrdilo št. 19-8162 za gospodinjstva in mala podjetja (673.219 MWh)

Kupci ECE lahko izračunate svoj prihranek emisij CO2 in pridobite EKO potrdilo.

Ponudba

Aktualno v ECE-shopu