Informativni izračun ECE Sonce

Izračunajte vaš prihranek z lastno sončno elektrarno

Enostavno in hitro do brezplačnega izračuna prek spletne aplikacije ECE Sonce.

Prek spletne aplikacije ECE Sonce (kalkulator) z nekaj kliki pridobite izčrpno poročilo s celostnim vpogledom v energetske potrebe vašega objekta in konkretno rešitvijo sončne elektrarne. Odgovorimo vam na vprašanja o potrebni moči elektrarne, letni proizvodnji in prihrankih energije, investiciji in povračilni dobi, višini subvencije Eko sklada itn. Brezplačen informativen izračun za lastno sočno elektrarno je lahko v vašem e-nabiralniku že danes.

ece-sonce-panel

Informativni izračun

Informativni izračun je predviden in omejen za potrebe gospodinjstva, za izračun samooskrbnih elektrarn do moči 43 kW in ogrevalnega sistema za porabnike z letno porabo toplotne energije do 35.000 kWh. V kolikor imate večje potrebe po proizvodnji električne energije, nam vaše povpraševanje posredujte na energetske.resitve@ece.si.

Vaše povpraševanje je bilo uspešno oddano!

Na izbrani elektronski naslov boste v kratkem prejeli informativni izračun za vašo sončno elektrarno na ključ. V kolikor sporočila ne prejmete v mapo Prejeto, preverite tudi morebitne druge mape (Promocije, Posodobitve, Vsiljena pošta).
Zahvaljujemo se vam za zaupanje!
Prosimo počakajte trenutek, pripravljamo vaš informativni izračun.

1.Raba energentov v gospodinjstvu:

Tip objekta
Električna energija – trenutna letna poraba (premakni drsnik)
Podatek naj ne zajema morebitne porabe električne energije za ogrevanje.
0kWh
Predvidena dodatna poraba električne energije po investiciji?
i
V kolikor v prihodnje načrtujete povečanje porabe električne energije zaradi npr. nakupa električnega vozila, vgradnje klimatske naprave ali prezračevalnega sistema, je dobro da to predvidite že v fazi načrtovanja sončne elektrarne. Vnesite porabo električne energije za pripravo sanitarne vode, v kolikor je že niste predvideli zgoraj. Porabo morebitne toplotne črpalke za ogrevanje tukaj ne vnašajte!
500kWh
Ali se lokacija, na kateri želite postaviti sončno elektrarno, uvršča v občinski Odlok načrta za kakovost zraka?
i
Ali ima vaša občina pripravljen Načrt za kakovost zunanjega zraka lahko preverite tukaj http://www.mojzrak.si/onesnazena-obmocja/
Obstoječi ogrevalni vir
Stanje trenutnega ogrevalnega vira
Trenutno uporabljani energent
Enota porabe
Letna količina porabljenega energenta
i
V primeru uporabe dveh ali več energentov v gospodinjstvu (npr. kurilno olje kot primarni energent in drva kot vir dogrevanja) vnesite na tem mestu porabo vseh le v primeru, da boste z zamenjavo ogrevalnega vira nadomestili vse dosedanje. V nasprotnem primeru vnesite samo porabo energenta, ki ustreza izbranemu ogrevalnemu viru. Za preračun enot si pomagajte s povezavo TUKAJ
500 kg
Vrsta ogrevanja po investiciji
Uporabljani energent po investiciji

2.Predvidena proizvedena energija sončne elektrarne:

Naklon strehe v stopinjah
i
Orientacija fotonapetostnih modulov na strehi:
Izberite smer neba proti kateri bodo usmerjeni fotovoltaični moduli
Velikost strehe (m2)
Pri velikosti strehe upoštevajte tudi površine kot so nadstreški in frčade v kolikor so ti objekti del primarnega objekta za trajno bivanje.
m2

3.Povzetek smiselnosti investicije:

Vpišite dosedanji letni strošek ogrevanja v €, v kolikor vam je znan
Investicijska doba, v kateri želite ustvariti prihranek
5let

4.Podatki o investitorju, lokaciji in načrtovanem terminu izvedbe:

Lokacija objekta za elektrarno (če je drugačna od zgornjega):
Preverite ali se parcelna številka lokacije investicije uvršča v Odlok o načrtu za kakovost zraka v izbrani občini, kar vpliva na višino subvencije. Več na: https://www.ekosklad.si/prebivalstvo/pogosta-vprasanja
Načrtovani pričetek investicije:

Soglašam, da ECE d.o.o. lahko obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih navedel, za:

Soglasje velja do preklica in ga lahko kadarkoli spremenite oziroma prekličete tako, da to sporočite pisno na ECE d.o.o., Vrunčeva 2 a, 3000 Celje ali pošljete elektronsko sporočilo na dpo@ece.si. V kolikor ste soglasje za obdelavo osebnih podatkov že oddali in vsebine soglasja ne želite spreminjati, ponovna oddaja ni potrebna. S klikom na ŽELIM IZRAČUN izjavljate, da so navedeni podatki točni in resnični. ECE d.o.o. ne odgovarja za posledice oddaje neresničnih podatkov.

Želim izračun

Soglašam, da ECE d.o.o. lahko obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih navedel, za:

* Podatek je obvezen.