ece

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

S toplotno črpalko do energije iz okolja

Podobno kot sončna elektrarna, tudi toplotna črpalka izkorišča okolju prijazno sončno energijo, le da te ni v sončnih žarkih, temveč v zunanjem zraku, podtalni vodi ali zemlji. Z učinkovitim načinom izkoriščanja te energije lahko stroške priprave sanitarne vode in ogrevanja znižamo tudi do 75 %. V primerjavi z ostalimi načini ogrevanja in priprave sanitarne vode, ki temeljijo na neposrednem izkoriščanju fosilnih goriv (les, olje, plin), je uporaba toplotne črpalke tudi okolju najprijaznejša.

PREDNOSTI OGREVANJA S TOPLOTNO ČRPALKO:
 • Udobje.
 • Brez letnih dobav in skladiščenja energentov.
 • Preprosto uravnavanje temperature v prostorih.
 • Energetsko in stroškovno učinkovit ogrevalni vir.
 • Ne proizvaja ogljikovega monoksida.
 • Na voljo subvencija EKO sklada.
 • Primerno tudi za pripravo sanitarne vode.
 • Učinkovito v novogradnji in pri adaptaciji starejšega objekta.

Kako deluje toplotna črpalka?

Tipi toplotnih črpalk

Ne veste, katero toplotno črpalko izbrati?

PRIPRAVA SANITARNE VODE

Toplotne črpalke, ki so namenjene zgolj ogrevanju sanitarne vode so manjše moči, navadno tipa zrak/voda, tega zajemajo v prostoru, kjer so postavljene, možna pa je tudi »split« izvedba, s kompresorsko enoto na zunanji steni hiše. Postavimo jih v klet ali shrambo, območje delovne temperature pa sega od 5 do 35 st. C. Med delovanjem prostor dodatno ohlajajo. Imajo dolgo življenjsko dobo in zahtevajo minimalno vzdrževanje.

OGREVANJE PROSTOROV

Ogrevanje prostorov s toplotno črpalko je najbolj primerno za novogradnje in talno izvedbo ogrevanja. Možna je tudi izvedba radiatorskega ogrevanja, v vsakem primeru pa je prednost dobro izolirana stavba. Nekatere izvedbe že imajo integriran grelnik sanitarne vode, obstajajo tudi hibridni modeli, najbolj pogosti so v kombinaciji s kondenzacijskim plinskim kotlom ali izvedbe zemlja/voda in zrak/voda.

Kaj je treba vedeti, preden se odločite za toplotno črpalko?

VRSTE TOPLOTNIH ČRPALK

Poleg namena (priprava sanitarne vode/ogrevanje), ločimo toplotne črpalke tudi po nazivni moči, COP in SPF številu, po integriranem grelniku vode, tipu (zemlja-voda, voda-voda, zrak-voda), energijskem razredu, hrupnosti in izvedbi (nizko/visoko temperaturne).

VZDRŽEVANJE

Toplotne črpalke potrebujejo minimalno vzdrževanje, možni so oddaljeni diagnostični pregledi preko internetnega omrežja, 1x letno je priporočljivo opraviti preventivni pregled.

UPRAVLJANJE NA DALJAVO

Večina novejših izvedb toplotnih črpalk omogoča daljinsko upravljanje in nadzor vaše toplotne črpalke preko oddaljenega dostopa.

NADGRADNJA S SONČNO ELEKTRARNO

Popolna kombinacija s toplotno črpalko! Z uporabo obeh sistemov boste optimizirali proizvodnjo in porabo električne energije.

Pogosta vprašanja

 • KAJ POMENI GRELNO ŠTEVILO COP?
 • COP – grelno število, ki ponazarja učinkovitost, razmerje med pridobljeno toplotno energijo in porabljeno elektriko za njeno delovanje. COP 4.0 pomeni, da pridobimo iz 1 kWh električne energije 4 kWh toplotne energije.

 • KAJ POMENI LETNO GRELNO ŠTEVILO SPF?
 • SPF – letno grelno število, ki meri učinkovitost na letni ravni, vključno s toplimi in hladnimi obdobji, pripravo sanitarne vode in drugimi aktivnostmi, ki niso vezane izključno na ogrevanje.

Ponudba

Filtriraj izdelke
Filtriraj izdelke
Razvrsti po moči
Blagovna znamka
Bojler
Volumen bojlerja
Moč
Hranilnik vode

Hitreje in lažje do investicije

ikona za nepovratna sredstva in možnost kreditiranja iz Eko sklada

NEPOVRATNA SREDSTVA IN MOŽNOST KREDITIRANJA PREK EKO SKLADA

Preverite možnosti za pridobitev nepovratnih sredstev in ugodnega kreditiranja pri EKO skladu.

ikona za posebne ugodnosti za kupce energentov ECE

POSEBNE UGODNOSTI ZA KUPCE ENERGENTOV ECE

Del zneska lahko plačate obročno, s plačili do 24 obrokov, v skupnem znesku do 2.500 €.

Oddajte povpraševanje

 • Želim informativno ponudbo za toplotno črpalko
 • Vnesite svoje podatke.

  Mi vam pripravimo ponudbo in vas kontaktiramo.

  PODATKI O KUPCU

  Pravna oseba?

  PODATKI O OBJEKTU ZA TOPLOTNO ČRPALKO

  kWh

  ..

  SOGLASJE ZA OBVEŠČANJE

  Želimo, da ste seznanjeni z našo aktualno ponudbo. Ker želimo zagotoviti najvišjo raven varovanja vaših osebnih podatkov, ki nam jih zaupate v obdelavo, vas prosimo za podajo soglasja o obveščanju. Soglasje podate tako, da s klikom v okvirček pred besedilom vnesete kljukico in na dnu obrazca kliknete polje SOGLAŠAM. S tem soglašate, da ECE d.o.o. lahko obdeluje osebne podatke, ki ste jih navedli v tem obrazcu (ime in priimek, naslov, pošta, kraj, elektronski naslov, telefonska številka) z namenom seznanjanja z izbranimi ponujenimi vsebinami po navadni in elektronski pošti ter s sporočili SMS.

  O katerih vsebinah želite biti obveščeni?

  Izbrani nabor vsebin za obveščanje lahko kadarkoli spremenite v portalu Moj ECE tako, da kliknete na kvadratek pred vsebino in vnesete ali pobrišete kljukico. Obveščanje v celoti prekličete tako, da to sporočite pisno na ECE d.o.o., Vrunčeva 2 a, 3000 Celje, pošljete elektronsko sporočilo na dpo@ece.si ali v portalu Moj ECE potrdite izbiro PREKLIC/ODJAVA. V kolikor ste soglasje za obdelavo osebnih podatkov že oddali in vsebine soglasja ne želite spreminjati, ponovna oddaja ni potrebna. S potrditvijo obrazca izjavljate, da so navedeni podatki točni in resnični. ECE d.o.o. ne odgovarja za posledice oddaje neresničnih podatkov.

  Več informacij o varovanju vaših osebnih podatkov najdete na naslovu www.ece.si/gdpr/.

  * Podatek je obvezen.

 

POTREBUJETE VEČ INFORMACIJ?

Na voljo vam je naš strokovnjak!
Klemen Črep, mag. inž. el.
E-pošta: klemen.crep@ece.si
Telefon: 031 819 337 (vsak delovnik med 8. in 12. uro)

Druge energetske rešitve ECE

Aktualno v ECE shopu