ece

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Plinski kotel - udobno in varčno ogrevanje doma

Ogrevanje doma s sodobnimi kondenzacijskimi plinskimi kotli sodi med najudobnejše, najzanesljivejše in najvarčnejše ogrevalne sisteme s konvencionalnimi viri energije. Primerno je tako za nove kot starejše objekte, še posebej učinkovito pa je pri talnem in stenskem ogrevanju. Med vsemi ogrevalnimi sistemi boste za vgradnjo plinskega kotla potrebovali najmanjši prostor.

Investicija v plinski kotel je nižja, kot v druge ogrevalne sisteme. Učinkovitost sodobne plinskega kotla je na najvišji stopnji, njen izkoristek pa je do 109 %. Ugodna je tudi cena energenta, zato se investicija lahko povrne že od dveh let naprej.

Upravljanje sodobnega plinskega kotla je izredno preprosto, vaš dom pa bo prijetno topel tudi pri najnižjih zunanjih temperaturah.

Ogrevanje s plinskim kotlom pa ni le varčno in udobno. Zaradi majhne porabe energije, visoke učinkovitosti in najmanjših možnih emisij škodljivih snovi v okolje je tudi okolju prijazno.

Prednosti ogrevanja s plinskim kotlom

 • visoka učinkovitost in izkoristek do 109 %
 • nizki nabavni stroški in stroški vzdrževanja
 • kompaktna oblika kotla, ki jo je mogoče namestiti tudi v majhen prostor
 • preizkušena in zanesljiva tehnologija, dolga življenjska doba
 • zanesljivo delovanje tudi pri najnižjih zunanjih temperaturah
 • tiho delovanje, čisto ogrevanje, preprosto upravljanje
 • nizka raven izpustov škodljivih snovi v okolje
 • možnost kombiniranja z obnovljivimi viri energije (sončna energija)

Kdaj se povrne investicija v kondenzacijski plinski kotel?

Največja prednost sodobnih kondenzacijskih plinskih kotlov je, da energijo, shranjeno v gorivu, skoraj v celoti pretvorijo v toploto. Zaradi bistveno višje učinkovitosti kondenzacijskega kotla (104-109 %), je smiselna že menjava nizkotemperaturne plinskega kotla (89-94 %) in stare standardne plinske peči (64-70 %). Če za ogrevanje sedaj uporabljate zastarel kotel za kurilno olje ali kombinirano peč na drva-premog, boste s preprostim izračunom letnih stroškov za ogrevanje, pripravo tople sanitarne vode in kuhanje hitro ugotovili, da se vam bo investicija v sodoben kondenzacijski kotel povrnila že od dveh let naprej.

Kaj je treba vedeti pred nakupom plinskega kotla?

POTREBNA JE NAMESTITEV PRIKLJUČKA ZA PLINOVOD

Če razmišljate o ogrevanju na plin in plina do sedaj niste uporabljali, preverite, ali je na vašem območju vzpostavljeno plinovodno omrežje.

ZBIRANJE IN ODVOD KONDENZATA

Sodoben kondenzacijski plinski kotel zbira kondenzat, ki ga je treba izpustiti v kanalizacijski sistem, pri čemer je treba upoštevati in spoštovati mejne vrednosti škodljivih snovi.

SANACIJA DIMNIKA PRI ZAMENJAVI KOTLA

Zamenjava starega plinskega kotla z novim je v večini primerov možna brez večjih gradbenih posegov. Pri zamenjavi načina ogrevanja, na primer kotla za kurilno olje ali kombinirane peči na drva-premog, bo treba obnoviti dimnik in vgraditi dimniške cevi, ki so odporne na vlago in korozijo. V posebnih primerih (moč plinske peči manjša od 11 kW), pa je lahko izpust dimnih plinov in zajem svežega zraka izveden z dimnikom na fasadi. Vsako kurilno napravo je treba prijaviti pri dimnikarski službi, ki poskrbi za prvi pregled in vpis naprave v evidenco kurilnih naprav.

NAMESTITEV PLINSKEGA KOTLA PREPUSTITE SAMO POOBLAŠČENIH STROKOVNJAKOM

Pri namestitvi plinske inštalacije in kotla je treba upoštevati veljavne predpise ter zakonske določbe in zahteve, zato to opravilo raje prepustite pooblaščenim strokovnjakom. Le tako bo inštalacija montirana pravilno in varno, potrebovala bo manj servisiranja in dlje časa bo služila svojemu namenu.

PLINSKI KOTEL JE TREBA VZDRŽEVATI

Kotel in plinsko inštalacijo je treba ustrezno vzdrževati ter vsaj pred začetkom kurilne sezone tudi tehnično pregledati in preveriti, da deluje brezhibno.

Kako deluje kondenzacijski plinski kotel?

Kondenzacijski plinski kotel izkorišča toploto, ki se sprosti s kondenzacijo vodne pare v dimnih plinih. S pomočjo zraka segreva vodo iz ogrevalnega sistema, ki kroži v ceveh povratnega voda in se ohlajena vrača v toplotni izmenjevalnik. Pri izgorevanju se sproščajo dimni plini, ogljikov dioksid in vodna para, ki vsebuje tudi neuporabljeno kondenzacijsko toploto (del toplote, ki je potrebna za njen nastanek). Dimni plini se ohladijo v toplotnem izmenjevalniku, kjer je temperatura nižja, in se s pomočjo električnega ventilatorja odvajajo iz kotla v dimniško cev. Zaradi hlajenja dimnih plinov nastaja kondenzat, ki pade na dno kotla, od koder gre v kanalizacijski sistem po odvodu za kondenzat.

Ponudba

Hitreje in lažje do investicije

ikona za nepovratna sredstva in možnost kreditiranja iz Eko sklada

NEPOVRATNA SREDSTVA IN MOŽNOST KREDITIRANJA PREK EKO SKLADA

Za vgradnjo plinskega kondenzacijskega kotla za centralno ogrevanje starejše stanovanjske stavbe lahko pri Eko skladu pridobite do 50 % priznanih stroškov naložbe oziroma največ 2.000 EUR na napravo.

ikona za posebne ugodnosti za kupce energentov ECE

POSEBNE UGODNOSTI ZA KUPCE ENERGENTOV ECE

Del investicije za plinski kotel lahko plačate obročno, s plačili do 24 obrokov, v skupnem znesku do 2.500 €.

Oddajte povpraševanje

 • Želim informativno ponudbo za plinski kotel
 • Vnesite svoje podatke.

  Mi vam pripravimo ponudbo in vas kontaktiramo.

  PODATKI O KUPCU

  Pravna oseba?

  PODATKI O OBJEKTU ZA ENERGETSKO NAPRAVO

  kWh

  ..

  SOGLASJE ZA OBVEŠČANJE

  Želimo, da ste seznanjeni z našo aktualno ponudbo. Ker želimo zagotoviti najvišjo raven varovanja vaših osebnih podatkov, ki nam jih zaupate v obdelavo, vas prosimo za podajo soglasja o obveščanju. Soglasje podate tako, da s klikom v okvirček pred besedilom vnesete kljukico in na dnu obrazca kliknete polje SOGLAŠAM. S tem soglašate, da ECE d.o.o. lahko obdeluje osebne podatke, ki ste jih navedli v tem obrazcu (ime in priimek, naslov, pošta, kraj, elektronski naslov, telefonska številka) z namenom seznanjanja z izbranimi ponujenimi vsebinami po navadni in elektronski pošti ter s sporočili SMS.

  O katerih vsebinah želite biti obveščeni?

  Izbrani nabor vsebin za obveščanje lahko kadarkoli spremenite v portalu Moj ECE tako, da kliknete na kvadratek pred vsebino in vnesete ali pobrišete kljukico. Obveščanje v celoti prekličete tako, da to sporočite pisno na ECE d.o.o., Vrunčeva 2 a, 3000 Celje, pošljete elektronsko sporočilo na dpo@ece.si ali v portalu Moj ECE potrdite izbiro PREKLIC/ODJAVA. V kolikor ste soglasje za obdelavo osebnih podatkov že oddali in vsebine soglasja ne želite spreminjati, ponovna oddaja ni potrebna. S potrditvijo obrazca izjavljate, da so navedeni podatki točni in resnični. ECE d.o.o. ne odgovarja za posledice oddaje neresničnih podatkov.

  Več informacij o varovanju vaših osebnih podatkov najdete na naslovu www.ece.si/gdpr/.

  * Podatek je obvezen.

Druge energetske rešitve ECE

Aktualno v ECE shopu