ece

E-račun

E-račun enakovredno nadomešča račun v papirni obliki. Z izbiro e-računa se odločite za brezpapirno in okolju prijaznejše poslovanje. Namesto klasičnega papirnega računa po navadni pošti boste e-račun za porabljeno električno energijo prejeli v vašo spletno banko.

Akcijska ponudba!

Pogoji sodelovanja v akcijski ponudbi “Varujem okolje z e-računom in/ali trajnikom 2019/1”

PREDNOSTI E-RAČUNA:
 • račun prejmete neposredno v vašo spletno banko
 • z enim klikom hitro poravnate račun
 • arhiv prejetih in plačanih računov
 • nižji stroški provizij za plačila prek spletne banke
 • okolju prijazen način poslovanja

Kako si lahko uredim E-račun?

Na e-račun se lahko naročite v spletnem portalu Moj ECE, mobilni aplikaciji ECEmobil ali v vaši spletni banki.

V spletnem portalu Moj ECE izberite sklop Naročila. V sklopu naročila v izbirni vrstici izberete Ostale storitve. Na strani se vam ponudi možnost Račun v elektronski obliki. Sledite navodilom za naročilo e-računa.

Naročite e-račun v spletni aplikaciji Moj ECE

V mobilni aplikaciji ECEmobil izberite sklop Naročila (ikona) in izberite Spremeni način plačila. Sledite navodilom za naročilo e-računa.

Naročite e-račun v mobilni aplikaciji ECEmobil

Registracija v spletni portal Moj ECE in mobilne aplikacije ECEmobil je hitra in preprosta. Z istim uporabniškim imenom in geslom lahko uporabljate oba pripomočka in nakupujete v spletni trgovini ECE.

V spletni banki se prijavite na prejemanje e-računa tako, da med izdajatelji e-računov izberete ECE in oddate prijavo. iZBERITE ECE-je poslovni račun SI56 1910 0001 0311 251. V polje ID referenca izdajatelja vpišite 21-mestno številko reference, ki jo najdete na obrazcu UPN na vašem računu za energent:

Preverite, ali vaša spletna banka omogoča prejemanje e-računov. Seznam bank, ki trenutno omogočajo prejemanje e-računov se nahaja na povezavi.

Prijavite se na e-račun vsaj 5 delovnih dni pred iztekom meseca in naslednji mesec vas bo e-račun že čakal v vaši spletni banki.

Ali si lahko uredim e-račun, če uporabljam trajnik?

V primeru, da račune plačujete prek trajnika, vam svetujemo, da namesto e-računa izberete račun v elektronski obliki. Vaše poslovanje bo tako še vedno brezpapirno in okolju prijaznejše, namesto v spletno banko pa boste račun prejeli v obliki PDF na vaš elektronski naslov. Naročilo računa v elektronski obliki lahko uredite prek spodnjega obrazca, prek sletnega portala Moj ECE ali mobilne aplikacije ECEmobil.

Želim E-obliko računa

Z zgornjo izbiro dajem privolitev, da ECE d.o.o. do preklica obdeluje podatek o mojem elektronskem naslovu za namene trženja, obveščanja o storitvah in posebnih ponudbah ter analitike v skladu s pogoji varstva podatkov.

Bi si morda uredili še E-račun v spletno banko?

IZJAVA

S potrditvijo naročila na elektronski račun izjavljam da:

 • sem seznanjen s splošnimi pogoji;
 • mi družba ECE d.o.o. namesto tiskanega računa posreduje elektronsko obliko računa (v obliki PDF na elektronski naslov) in sprejemam, da se s tem samodejno ukinja pošiljanje tiskanega računa po klasični pošti;
 • velja naročilo na elektronsko obliko za vse račune odprte pri podjetju ECE d.o.o. v kolikor pisno ne sporočim drugače;
 • so vpisani podatki (številka kupca in e-mail) točni in resnični.

Oblika E-računa

Prejeti e-računi so elektronsko podpisani s kvalificiranim digitalnim potrdilom izdajatelja. Elektronski podpis zagotavlja pristnost podatkov na e-računu.

Prejemnik prejme e-račun v treh oblikah:

 1. v formatu XML, ki je usklajen s standardom enostavni e-SLOG 1.5, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije, in se uporablja za avtomatsko obdelavo v spletni banki,
 2. v formatu HTML, ki prikaže račun v spletnem pregledovalniku.
 3. v PDF formatu, ki je po obliki enak papirnatemu računu.

Za pregledovanje računov v formatu PDF potrebujete pregledovalnik Adobe Acrobat Reader, medtem ko je vizualizacija e-računa v XML obliki mogoča s standardnimi pregledovalniki, kot je na primer Internet Explorer 6.0 ali novejši.

Koliko stane plačevanje z E-računom?

Naročilo e-računa je brezplačno, plačilo prejetega e-računa pa banke obračunajo po istem ceniku kot za navadno plačilo položnice prek spletne banke.

Kako se lahko odjavim od prejemanja E-računov?

Odjavite se lahko na dva načina:

 1. z oddajo e-odjave v vaši spletni banki
 2. s pisno zahtevo na e-naslov prodaja@ece.si

Po odjavi e-računa vam bomo račune s plačilnim nalogom pošiljali v papirni obliki.

Aktualno v ECE-shopu