ece

Račun v e-obliki

Račun v e-obliki enakovredno nadomešča račun v papirni obliki. Z izbiro računa v obliki PDF ali e-računa se odločite za brezpapirno in okolju prijaznejše poslovanje. Namesto klasičnega papirnega računa po navadni pošti boste račun za energente v e-obliki prejeli na vaš elektronski naslov oziroma v vašo spletno banko.

Akcijska ponudba!

Akcijsko ponudbo smo podaljšali in traja do vključno 31. 3. 2020.
Pogoji sodelovanja v akcijski ponudbi “Varujem okolje z e-računom in/ali trajnikom 2019/2”

Tako račun v obliki PDF, ki ga prejmete na svoj elektronski naslov, kot e-račun, ki ga prejmete v spletno banko, nadomeščata klasični račun v papirni obliki. Za razliko od računa v obliki PDF pa vam e-račun dodatno poenostavlja poslovanje in ima naslednje prednosti:

PREDNOSTI E-RAČUNA:
 • račun prejmete neposredno v vašo spletno banko
 • z enim klikom hitro poravnate račun
 • arhiv prejetih in plačanih računov
 • nižji stroški provizij za plačila prek spletne banke
 • okolju prijaznejši način poslovanja

Kako si lahko uredim e-račun?

Na račun v obliki PDF in e-račun se lahko naročite v spletnem portalu Moj ECE in mobilni aplikaciji ECEmobil. E-račun lahko naročite tudi neposredno v vaši spletni banki, račun v obliki PDF pa še prek spodnjega obrazca.

V spletnem portalu Moj ECE izberite sklop Naročila. V sklopu naročila v izbirni vrstici izberete Ostale storitve. Na strani se vam ponudi možnost Račun v elektronski obliki. Za naročilo elektronskega računa v obliki PDF vpišite vaš elektronski naslov, za naročila e-računa v spletno banko pa izpolnite še ostala polja in shranite spremembe.

Naročite e-račun v spletni aplikaciji Moj ECE

V mobilni aplikaciji ECEmobil izberite sklop Naročila (ikona) in izberite Načini plačila in dostava računa. Za račun v obliki PDF izberite ustrezno dostavo računa, za naročilo e-računa pa vnesite številko vašega osebnega računa in potrdite naročilo.

Naročite e-račun v mobilni aplikaciji ECEmobil

Registracija v spletni portal Moj ECE in mobilne aplikacije ECEmobil je hitra in preprosta. Z istim uporabniškim imenom in geslom lahko uporabljate oba pripomočka in nakupujete v spletni trgovini ECE.

V spletni banki se prijavite na prejemanje e-računa tako, da med izdajatelji e-računov izberete ECE in oddate prijavo. Izberite ECE-jev poslovni račun SI56 1910 0001 0311 251. V polje ID referenca izdajatelja vpišite 21-mestno številko reference, ki jo najdete na obrazcu UPN na vašem računu za energent:

V registru izdajateljev e-računov preverite, ali vaša spletna banka omogoča prejemanje e-računov.

Prijavite se na e-račun vsaj 5 delovnih dni pred iztekom meseca in naslednji mesec vas bo e-račun že čakal v vaši spletni banki.

Ali si lahko uredim e-račun, če uporabljam trajnik?

V primeru, da račune plačujete prek trajnika, vam svetujemo, da namesto e-računa izberete račun v obliki PDF. Vaše poslovanje bo tako še vedno brezpapirno in okolju prijaznejše, namesto v spletno banko pa boste račun prejeli na vaš elektronski naslov. Naročilo računa v obliki PDF lahko uredite prek spodnjega obrazca, prek spletnega portala Moj ECE ali mobilne aplikacije ECEmobil.

 • Želim račun v obliki pdf
 • KONTAKTNI PODATKI

  IZJAVA

  S potrditvijo naročila na elektronski račun izjavljam da:

  • sem seznanjen s splošnimi pogoji;
  • mi družba ECE d.o.o. namesto tiskanega računa posreduje elektronsko obliko računa (v obliki PDF na elektronski naslov) in sprejemam, da se s tem samodejno ukinja pošiljanje tiskanega računa po klasični pošti;
  • velja naročilo na elektronsko obliko za vse račune odprte pri podjetju ECE d.o.o., v kolikor pisno ne sporočim drugače;
  • so vpisani podatki (številka kupca in e-naslov) točni in resnični.

  Soglašam, da ECE d.o.o. lahko obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih navedel, za:

  Soglasje velja do preklica in ga lahko kadarkoli spremenite oziroma prekličete v skladu s Pravili o varstvu podatkov.

  * Podatek je obvezen.

Oblika E-računa

Prejeti e-računi so elektronsko podpisani s kvalificiranim digitalnim potrdilom izdajatelja. Elektronski podpis zagotavlja pristnost podatkov na e-računu.

Prejemnik prejme e-račun v treh oblikah:

 1. v formatu XML, ki je usklajen s standardom enostavni e-SLOG 1.5, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije, in se uporablja za avtomatsko obdelavo v spletni banki,
 2. v formatu HTML, ki prikaže račun v spletnem pregledovalniku.
 3. v PDF formatu, ki je po obliki enak papirnatemu računu.

Za pregledovanje računov v obliki PDF potrebujete pregledovalnik Adobe Acrobat Reader, medtem ko je vizualizacija e-računa v XML obliki mogoča s standardnimi pregledovalniki, kot je na primer Internet Explorer 6.0 ali novejši.

Koliko stane plačevanje z e-računom?

Naročilo e-računa je brezplačno, plačilo prejetega e-računa pa banke obračunajo po istem ceniku kot za navadno plačilo položnice prek spletne banke.

Kako se lahko odjavim od prejemanja e-računov?

Odjavite se lahko na dva načina:

 1. z oddajo e-odjave v vaši spletni banki
 2. s pisno zahtevo na e-naslov prodaja@ece.si

Po odjavi e-računa vam bomo račune s plačilnim nalogom pošiljali v papirni obliki.

Aktualno v ECE-shopu