ece

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Vsebine na strani

Sklepanje pogodb na daljavo

Sklenite pogodbo za električno energijo preko spleta

Sklepanje pogodb za električno energijo na daljavo je preprosto, hitro in varno. Pogodbo lahko sklenete ne glede ne omejitve gibanja, delo od doma in zaprtje informacijskih pisarn, ki so posledica sprejetih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa Covid-19.

Postopek podpisa pogodbe na daljavo je zelo preprost. Vse kar potrebujete, je elektronski naslov in internetna povezava ter aktiven mobilni telefon. Na elektronski naslov vam bomo poslali povezavo do vaše pogodbe, na vašo mobilno številko pa kodo za dostop do pogodbe. Vse dokumente lahko pred podpisom pregledate in jih, ko ste z njimi seznanjeni, podpišete pogodbo. Pogodbo lahko podpišete tako na pametnem telefonu ali tablici kot na namiznem računalniku.

Račun v e-obliki

Račun v e-obliki je prijazen do okolja. Po vsebini enakovredno nadomešča vaš račun za energente v papirnati obliki, razlikuje se edino v načinu pošiljanja.

Izberete lahko:

 • račun v obliki PDF na vaš e-naslov (e-pošta)
 • e-račun v spletno banko (e-banko)
PREDNOSTI RAČUNA V E-OBLIKI:
 • prejmete ga neposredno v e-banko (e-račun) oziroma po e-pošti
 • brezskrbno plačilo računa v kombinaciji s trajnikom (račun po e-pošti)
 • enostaven način plačila z enim klikom (e-račun)
 • pregleden in vedno dostopen arhiv računov in plačil (Moj ECE, ECE mobil)
 • prijazen do okolja, saj enakovredno nadomešča papirnate račune
Nagradna igra Z E-RAČUNOM DO ELEKTRIČNEGA KOLESA

Z e-računom ne boste ostali praznih rok. Prehod na e-račun bomo nagradili z 10 evri popusta na računu za energente.

Vsi kupci energentov ECE, ki si boste uredili prejemanje računov izključno v elektronski obliki (račun v obliki PDF na vaš e-naslov ali e-račun v spletno banko) od 1. 3. 2021 do 30. 11. 2021, samodejno sodelujete v nagradni igri Z e-računom do električnega kolesa in se potegujete za glavno nagrado mestno e-kolo LF Park City 28”.

>> Pogoji akcijske ponudbe “E-račun”
>> Pravilnik nagradne igre “Z e-računom do električnega kolesa”
>> Več o nagradni igri si preberite tukaj.

Kako si lahko uredite račun v e-obliki?

Račun v izbrani e-obliki si lahko uredite:

Spletni obrazec

 • Želim prejemati račun na elektronski naslov
 • KONTAKTNI PODATKI
  IZJAVA

  S potrditvijo naročila na elektronski račun izjavljam, da:

  ..

  Soglasje za namen obveščanja

  Želimo, da ste seznanjeni z našo aktualno ponudbo. Ker želimo zagotoviti najvišjo raven varovanja vaših osebnih podatkov, ki nam jih zaupate v obdelavo, vas prosimo za soglasje. Soglasje oddate tako, da s klikom v okvirček pred besedilom vnesete potrditveno kljukico. Več informacij o varovanju vaših osebnih podatkov najdete na naslovu www.ece.si/gdpr/.

  Soglašam, da ECE d.o.o. lahko obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih navedel, za:

  Soglasje velja do preklica in ga lahko kadarkoli spremenite oziroma prekličete tako, da to sporočite pisno na ECE d.o.o., Vrunčeva 2 a, 3000 Celje ali pošljete elektronsko sporočilo na dpo@ece.si. V kolikor ste soglasje za obdelavo osebnih podatkov že oddali in vsebine soglasja ne želite spreminjati, ponovna oddaja ni potrebna.

  S potrditvijo obrazca izjavljate, da so navedeni podatki točni in resnični. ECE d.o.o. ne odgovarja za posledice oddaje neresničnih podatkov.

  * Podatek je obvezen.

SPLETNI PORTAL MOJ ECE

V spletnem portalu Moj ECE izberite sklop Naročila. V sklopu naročila v izbirni vrstici izberete Ostale storitve. Na strani se vam ponudi možnost Račun v elektronski obliki. Za naročilo elektronskega računa v obliki PDF vpišite vaš elektronski naslov, za naročila e-računa v spletno banko pa izpolnite še ostala polja in shranite spremembe.

Registracija v spletni portal Moj ECE in mobilno aplikacijo ECEmobil je hitra in preprosta. Z istim uporabniškim imenom in geslom lahko uporabljate tako Moj ECE kot ECEmobil in nakupujete v spletni trgovini ECE shop.

MOBILNA APLIKACIJA ECE MOBIL

V mobilni aplikaciji ECEmobil izberite sklop Naročila (ikona) in izberite Načini plačila in dostava računa. Za račun v obliki PDF izberite ustrezno dostavo računa, za naročilo e-računa pa vnesite številko vašega osebnega računa in potrdite naročilo.

Registracija v spletni portal Moj ECE in mobilno aplikacijo ECEmobil je hitra in preprosta. Z istim uporabniškim imenom in geslom lahko uporabljate tako Moj ECE kot ECEmobil in nakupujete v spletni trgovini ECE shop.

E-BANKA

V spletni banki se prijavite na prejemanje e-računa tako, da med izdajatelji e-računov izberete ECE in oddate prijavo. Izberite ECE-jev poslovni račun SI56 1910 0001 0311 251. V polje ID referenca izdajatelja vpišite 21-mestno številko reference, ki jo najdete na obrazcu UPN na vašem računu za energente.

V registru izdajateljev e-računov preverite, ali vaša spletna banka omogoča prejemanje e-računov.

Prijavite se na e-račun vsaj 5 delovnih dni pred iztekom meseca in naslednji mesec vas bo e-račun že čakal v vaši spletni banki.

Pogosta vprašanja

 • ALI SI LAHKO UREDIM E-RAČUN, ČE UPORABLJAM TRAJNIK?
 • V primeru, da račune plačujete prek trajnika, vam svetujemo, da namesto e-računa izberete račun v obliki PDF. Vaše poslovanje bo tako še vedno brezpapirno in prijazno do okolja, namesto v spletno banko pa boste račun prejeli na vaš elektronski naslov.

 • V KAKŠNI OBLIKI PREJMEM E-RAČUN?
 • Prejeti e-računi so elektronsko podpisani s kvalificiranim digitalnim potrdilom izdajatelja. Elektronski podpis zagotavlja pristnost podatkov na e-računu.

  Prejemnik prejme e-račun po izbiri:

  • v formatu XML, ki je usklajen s standardom enostavni e-SLOG 1.5, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije, in se uporablja za avtomatsko obdelavo v spletni banki,

  in/ali

  • v obliki PDF, ki je po obliki enak papirnemu računu, po elektronski pošti.

   

  Za pregledovanje računov v obliki PDF potrebujete pregledovalnik Adobe Acrobat Reader, medtem ko je vizualizacija e-računa v XML obliki mogoča s standardnimi pregledovalniki, kot je na primer Chrome.

 • KAKO SE ODJAVIM OD PREJEMANJA E-RAČUNOV?
 • Odjavite se lahko na dva načina:

  1. z oddajo e-odjave v vaši spletni banki
  2. s pisno zahtevo na e-naslov prodaja@ece.si

   

  Po odjavi e-računa vam bomo račune s plačilnim nalogom pošiljali v papirni obliki.

Aktualno v ECE shopu