ece

Pravila varstva podatkov ob uporabi spletnih strani in storitev

1 Uvod

Z vašimi podatki delamo zakonito, pošteno, varno in za vas pregledno. Zavedamo se svoje odgovornosti, ker ste nam zaupali svoje osebne podatke. Zato so v nadaljevanju vse ključne informacije glede obdelave podatkov, naših obveznosti in vaših pravic skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (angleška kratica: GDPR).

Vaše osebne podatke ste zaupali:
ECE d.o.o.
Vrunčeva ulica 2a
3000 Celje
t: 080 22 04
f: 03 62 09 559
info@ece.si

Upravljavec osebnih podatkov je družba ECE d.o.o., Vrunčeva ulica 2a, 3000 Celje, Slovenija. Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko telefona (080 22 04 – brezplačna telefonska številka klicnega centra), faksa (03 62 09 559) ali elektronske pošte (info@ece.si).

Kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov

Nad obdelavo osebnih podatkov bdi naša zunanja pooblaščena oseba za varstvo podatkov (angleška kartica: DPO), ki stalno spremlja skladnost obdelav z veljavnimi predpisi in mednarodnimi standardi, ocenjuje učinke obdelave osebnih podatkov ter sodeluje z nadzornimi organi.

Regulativica OÜ
Tanja Teršar

Za vsa vprašanja ali pomoč pri uveljavljanju vaših pravic vam je po prehodnem dogovoru na voljo na sedežu družbe naše družbe (Vrunčeva ulica 2a, Celje) ali preko telefona (041 302 203) ali elektronske pošte (ece@regulativica.com ali dpo@ece.si).

2 Vrste podatkov

ECE d.o.o. za opravljanje tržnih storitev v povezavi z elektroenergetsko infrastrukturo in da bi vam zagotovili ugodno sklenitev in izvajanje pogodbe za dobavo energije, obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • podatki o strankah (identifikacijski in kontaktni podatki, naročila, zahteve, privolitve, podatki o trenutnih in prejšnjih pogodbenih razmerjih z različnimi dobavitelji, podatki o pisnih, telefonskih ali osebnih stikih), ki jih pridobimo od vas neposredno, iz javno dostopnih virov in lastnih evidenc;
  • podatki o pogodbenem razmerju (podatki o sklenitvi pogodbe, podatki o sklenjeni pogodbi in aneksih, podatki o dobavi energije, blaga in storitev, podatki o plačilih, podatki o morebitnih pravnih sredstvih), ki jih pridobimo od vas neposredno, iz javno dostopnih virov in lastnih evidenc, operaterjev omrežij ter pristojnih državnih organov.

Za zanesljivo, varno in kakovostno poslovanje obdelujemo podatke glede strank, partnerjev in pogodbenih razmerij.

Ob klicu v klicni center obdelujemo naslednje podatke:

  • kontaktni podatki osebe (na primer ime in priimek, telefonska številka, e-poštni naslov in podobno);
  • podatki glede storitve podpore ali vzdrževanja (prijava napake ali zahtevek, opis napake, vprašanja ali zahtevka, opisi ukrepov in komunikacij);
  • posnetki telefonskih klicev za podporo uporabnikom;
  • dokumenti in komunikacija, ki se nanašajo na podporo oziroma vzdrževanje (prijave napak, naročila, delovni nalogi, sporočila in podobno).

Ob klicu v klicni center shranimo podatke o klicu in posnetek klica.

Če nam posredujete vaš elektronski naslov ali sodelujete v naših akcijah in nagradnih igrah, obdelujemo vaš elektronski naslov in/ali uporabniško ime na družbenih omrežjih ter podatke o vašem sodelovanju in naši komunikaciji z vami.

Za obveščanje in trženje zbiramo podatke o vaši e-pošti, družbenih omrežjih in našem sodelovanju.

Da bi vam zagotovili prijazen in uporaben obisk naših spletnih strani, ter uporabo naših spletnih storitev, obdelujemo različne vrste podatkov.

Zbiramo vsebino, komunikacijo in druge podatke, ki jih posredujete oziroma objavite med uporabo naših spletnih strani. Prav tako zbiramo še podatke:

  • o napravi, s katere dostopate (npr. operacijski sistem, različice strojne in programske opreme, jezik uporabe);
  • o omrežju in povezavi, prek katere dostopate (npr. IP številka, jezik, časovni pas);
  • dodatni podatki iz naprav, če nam to posebej omogočite (npr. GPS in sorodna lokacija, fotoaparat, fotografije, kontakti);
  • dnevniški podatki (npr. datum in čas obiska, internetni protokoli, podatki o napakah ali zrušitvah).

Ob obisku naših spletnih strani in uporabi spletnih storitev zbiramo podatke o vašem obisku.

Ko niste prijavljeni s svojim uporabniškim računom, podatke zbiramo in shranimo označene z enoličnimi identifikatorji (npr. piškotki), ki so povezani z napravo ali brskalnikom, ki ga uporabljate. Na takšen način lažje zagotavljamo ohranjanje nastavitev med sejami brskanja.

Ko niste prijavljeni, podatke zbiramo in shranimo z enoličnim identifikatorjem (npr. piškotkom).

Ko ste prijavljeni z vašim uporabniškim imenom in računom podatke zbiramo in shranimo skupaj z drugimi podatki iz vašega uporabniškega računa ter jih varujemo kot osebne podatke.

Ko ste prijavljeni, podatke povežemo z vašim imenom in jih varujemo kot osebne podatke.

 

3 Nameni in uporaba obdelave podatkov

Osebne podatke obdelujemo za naslednje namene in skladno z vašo privolitvijo do preklica oziroma našimi zakonitimi interesi upravljavca ali tretjih oseb točno določen čas, ko je to potrebno.

Svojo privolitev izrazite na različne načine: s samim obiskom naše spletne strani, s potrditvijo ali zavrnitvijo piškotkov, z registracijo in kasnejšo prijavo v vaš uporabniški račun, z uporabo storitve klepeta v živo, preko posebnega obrazca za upravljanje privolitev in podobno. Svojo privolitev lahko kadarkoli spremenite ali prekličete preko uporabe naših spletnih storitev ali s sporočilom na naše kontakte (glejte prvi razdelek).

Podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve, ki jo lahko kadarkoli prekličete.

Podatke obdelujemo za zagotavljanje, vzdrževanje in razvoj naših spletnih strani in storitev ter za zagotavljanje informacijske varnosti uporabnikov, storitev in infrastrukture. Podatke obdelujemo tudi za namen prijaznega in uporabnega obiska naših spletnih strani in storitev (npr. vam prilagojene vsebine).

Podatke obdelujemo za prijazen, uporaben in varen obisk naših spletnih strani in vsebin.

Vaše podatke obdelujemo kot upravljavec. Za določene storitve lahko skladno z veljavnimi predpisi najamemo pogodbene obdelovalce (naše podizvajalce), za katere v celoti jamčimo. Podatkov ne posredujemo drugim upravljavcem. Podatke obdelujemo na infrastrukturi, ki se fizično nahaja na ozemlju Evropske unije, kjer veljajo strogi evropski predpisi o varstvu osebnih podatkov, vključno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Podatkov ne prenašamo v tretje države (države izven Evropske unije) ali mednarodne organizacije.

Vaše podatke obdeluje ECE d.o.o. na ozemlju Evropske unije in v sodelovanju z zanesljivimi izvajalci.

Vaše podatke lahko obdelujemo tudi, če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadevamo kot upravljavec ali tretja oseba, razen kadar nad takimi interesi prevladajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. Čas obdelave je povezan z zakonsko določenimi roki (npr. zastaralni roki in podobno).

Podatke obdelujemo tudi zaradi zakonitih interesov nad in drugih, če vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine niso pomembnejše.

Kot upravljavec celovito digitalno poslujemo, vendar vse odločitve v zvezi s pogodbenimi razmerji in druge odločitve s pravnimi ali sorodnimi učinki sprejemajo naši zaposleni ob ustrezni informacijski podpori. Izvajamo obsežne ukrepe za zaščito vaših pravic in svoboščin ter zakonitih interesov. Vedno imate najmanj pravico do osebnega posredovanja upravljavca, do izražanja lastnega stališča in izpodbijanja odločitve.

Čeprav poslujemo zelo digitalno, vaš sogovornik nikoli ne bodo stroji, temveč naši zaposleni, ki so vam vedno na voljo za vsa vprašanja in zahteve.

4 Preglednost obdelave in vaše pravice

Trudimo se vam zagotoviti vse potrebne informacije o obdelavi vaših podatkov ter o vseh vaših pravicah in naših obveznostih na tem področju. Velik del odločitev o varstvu podatkov je prepuščen vsakemu posamezniku. Ljudje smo različni in naše odločitve glede zasebnosti tudi. Zato bomo z vašimi podatki ravnali točno tako, kot vi želite, razen če veljavni predpisi določajo drugače.

Zagotavljamo vam informacije. Ničesar ne skrivamo. Upoštevamo vašo izbiro. Skrbimo za vaše pravice.

Ustava RS ter veljavni evropski in slovenski predpisi vam zagotavljajo vrsto pravic glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, med drugim še posebej naslednje:

  • pravica do obveščenosti o obdelavi vaših osebnih podatkov (besedilo, ki ga berete, je del izvajanja te vaše pravice);

Pravica do obveščenosti – informacije za vas

  • pravica dostopa do osebnih podatkov pomeni, da imate pravico od nas kot upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do teh osebnih podatkov in dodatnih informacij (nameni obdelav, vrste podatkov, uporabnike podatkov, obstoj pravic in možnosti pritožbe, viri podatkov, morebitno avtomatizirano odločanje ali posebno profiliranje);

Pravica do dostopa – kadarkoli lahko zahtevate vse svoje podatke

  • pravica do popravka pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami; ob upoštevanju namenov obdelave, imate tudi pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave;

Pravica do popravka – na vašo zahtevo bomo popravili napačen podatek

  • pravica do izbrisa, imenovana tudi »pravica do pozabe« pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, če so izpolnjeni predpisani pogoji (obdelava ni več potrebna, preklic privolitve in neobstoj druge pravne podlage, utemeljen ugovor, nezakonita obdelava, izbris zahtevajo veljavni predpisi in podobno);

Pravica do izbrisa – v določenih primerih lahko zahtevate izbris podatkov (pravica do pozabe)

  • pravica do omejitve obdelave pomeni pravico, da dosežete, da kot upravljavec omejimo obdelavo vaših podatkov, če oporekate točnosti podatkov ali če ste vložili ugovor ali če je obdelava nezakonita ali če obdelava ni več potrebna za upravljavca, temveč za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo vaših pravnih zahtevkov;

Pravica do omejitve obdelave -v določenih primerih lahko zahtevate, da podatke hranimo, a ne obdelujemo

  • pravica do prenosljivosti pomeni pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste nam jih posredovali kot upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da vas pri tem kakorkoli ovirali (velja za podatke, ki jih obdelujemo avtomatizirano na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja);

Pravica do prenosljivosti – kadarkoli lahko zahtevate izvoz svojih podatkov (za prenos drugam)

  • pravica do ugovora pomeni, da lahko proti nekaterim vrstam obdelav vaših osebnih podatkov (javni interesi, zakoniti interesi upravljavca, nameni trženja) kadar koli ugovarjate in moramo dokazati legitimne interese za obdelavo oziroma prenehati z obdelavo (vedno v primeru trženja);

Pravica do ugovora – kadarkoli lahko zahtevate, da dokažemo zakaj obdelujemo vaše podatke

  • pravice glede samodejne obdelave in profiliranja pomeni, da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne ali podobne učinke v zvezi z vami, če ni to nujno potrebno, predpisano ali če v to ne privolite.

Pravica do samodejne obdelave – vedno se lahko osebno pogovorite in se vam ni treba prepirati z računalnikom

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij ali razčiščevanju dilem vam bo z veseljem pomagala naša zunanja pooblaščena oseba za varstvo podatkov (angleška kartica: DPO), ki vam je po prehodnem dogovoru na voljo na sedežu družbe naše družbe (Vrunčeva ulica 2a, Celje) ali preko telefona (041 302 203) ali elektronske pošte (dpo@ece.si ali ece@regulativica.com).

Kontaktirate lahko našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov (DPO), ki skrbi za vaše pravice

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu. V Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec RS (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si).

Kršitve lahko prijavite Informacijskemu pooblaščencu RS