ece

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Lesna biomasa

Lesna biomasa je najstarejše znano kurivo. V 20. stoletju so jo marsikje nadomestili s fosilnimi viri energije zaradi njihove cenenosti in udobja pri uporabi. Z naraščanjem cen fosilnih goriv se v ljudeh vse bolj prebuja zavest, da energetski viri niso več poceni in da niso na voljo v neomejenih količinah, zato pri energetski oskrbi vedno bolj posegajo po okolju prijaznejših in obnovljivih virih energije. Z razvojem sodobnih tehnologij zgorevanja lesna biomasa spet postaja pomemben vir za ogrevanje.

Domač, obnovljiv in okolju prijazen vir energije

Lesna biomasa je naša naravna danost. Več kot 57 odstotkov površine Slovenije pokrivajo gozdovi. Vsako leto v povprečju priraste 6,2 m3 lesa na en hektar gozda, trenutno pa posekamo le 42 % prirastka. Lesna biomasa je obnovljiv vir energije, njena raba pa spodbuja redno in nujno vzdrževanje gozdov.

Ogrevanje na biomaso

O učinkoviti rabi lesne biomase kot vira energije govorimo takrat, ko izkoristimo čim večji delež energije, ki jo je narava uskladiščila v lesu, in pri tem povzročimo čim manjše negativne vplive na okolje. Sodobna raba biomase za ogrevanje je za uporabnika udobna, fizično manj naporna in enostavna.

Prednosti nakupa ECE biomase

Da bo vaš dom topel in prijeten za bivanje, smo v ponudbi združujemo skrbno izbrane lesne pelete s certifikatom kakovosti EN Plus in S4Q, lesne brikete in bukova drva za kurjavo z visokim energetskim izkoristkom in majhno količino pepela ter trske za podžig. Visoko kakovost in zanesljivost storitve zagotavljamo s proizvajalci z dolgoletno tradicijo.

Prednosti nakupa lesne biomase pri ECE:

  • Brezplačna dostava po celotni Sloveniji*
  • Plačilo na obroke brez obresti na računu za elektriko
  • Več kot 1.000 zadovoljnih strank

Naročilo izdelkov lesne biomase lahko opravite prek spletnega naročila, brezplačne številke klicnega centra 080 22 04 ali v informacijskih pisarnah ECE v Celju, Kranju, Krškem, Slovenj Gradcu in Velenju. Več o pogojih dostave v Splošnih pogojih prodaje lesne biomase. 

Ponudba

Aktualno v ECE shopu