ece

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Električna energija

Napajamo vaš posel

Dobavo električne energije nam zaupa več kot 10.000 podjetij v Sloveniji. Z dolgoletnimi izkušnjami in individualnim pristopom smo pravi partner za vaš posel. Omogočamo vam nakup električne energije iz konvencionalnih in obnovljivih virov energije (OVE), prav tako pa odkupujemo energijo, ki jo proizvedete sami (OVE) ali iz soproizvodnje toplote in električne energije z visokim izkoristkom (SPTE).

>> Odkup električne energije

Pogodbe za nedoločen čas

Primerne so predvsem za manjše poslovne odjemalce, ki si s sklenitvijo pogodbe zagotovite nemoteno oskrbo brez tveganja, da bi zaradi izteka pogodbe ostali brez ustrezne oskrbe. Cene se v tem primeru oblikujejo na osnovi cenika, ki ga v skladu s tržnimi razmerami obdobno spreminjamo, o čemer vas vnaprej pravočasno obvestimo in s tem damo tudi možnost za vaš odziv na spremembo. Prodajni produkti pri teh pogodbah so najpogosteje VT/MT oz. ET.

Časovno omejena pogodba

Te pogodbe so primerne predvsem za velike in srednje velike odjemalce, ki stanje na energetskem trgu redno spremljate in aktivno oblikujete svojo nakupno politiko. Časovna omejitev se običajno nanaša na eno ali več koledarskih let, lahko pa tudi polletno, kvartalno ali mesečno obdobje.

Cenovni produkti oz. obračunske tarife v teh pogodbah so najpogosteje VT/MT oz. ET ali pa t.i. produktnimi tarifami pasovne, trapezne in nočne energije.

Kako do najugodnejše cene?

Ali veste, da je proizvodnja, trgovanje in prodaja električne energije vse prej kot enostavno vklapljanje naprav v vtičnico in že jo imamo?

Cena električne energije se oblikuje na svetovnih borzah, od katerih sta za nas najbolj merodajni nemška v Leipzigu in madžarska. Razlog za to so predvsem proizvodne kapacitete, ki so v Sloveniji omejene in ne zadoščajo za vse potrebe po porabi električne energije, hkrati jih v kratkem času ni mogoče bistveno povečati. Tako že nekaj let proizvodnja zaostaja za povpraševanjem oz. porabo električne energije; posledično je Slovenija neto uvoznik električne energije (ca. 20 %) in tako zelo odvisna od cen električne energije na trgih zunaj naših meja.

Odvisnost od borznega oblikovanja cen pomeni, da se cena spreminja vsakih nekaj minut za energijo, ki jo lahko zakupimo vnaprej za eno ali več let, lahko pa tudi za četrtletje ali mesec vnaprej. Zato je pomembno, da si, v skladu z vašimi načrti, pričakovanji in možnostmi, pripravite osnove za odločitev o nakupu.

V ECE se maksimalno prilagajamo potrebam in zahtevam vas, odjemalcev. Električno energijo vam lahko zagotovimo z dolgoročnimi ali kratkoročnimi nakupi v potrebnih količinah. Ob tem vam lahko tudi svetujemo, kdaj in kako je najbolje nakupe tudi izpeljati.

Oddajte povpraševanje

 • KLIKNITE ZA NAJBOLJŠO PONUDBO
 • DOBAVA ENERGIJE

  kWh

  ..

  SOGLASJE ZA OBVEŠČANJE

  Želimo, da ste seznanjeni z našo aktualno ponudbo. Ker želimo zagotoviti najvišjo raven varovanja vaših osebnih podatkov, ki nam jih zaupate v obdelavo, vas prosimo za podajo soglasja o obveščanju. Soglasje podate tako, da s klikom v okvirček pred besedilom vnesete kljukico in na dnu obrazca kliknete polje SOGLAŠAM. S tem soglašate, da ECE d.o.o. lahko obdeluje osebne podatke, ki ste jih navedli v tem obrazcu (ime in priimek, naslov, pošta, kraj, elektronski naslov, telefonska številka) z namenom seznanjanja z izbranimi ponujenimi vsebinami po navadni in elektronski pošti ter s sporočili SMS.

  O katerih vsebinah želite biti obveščeni?

  Izbrani nabor vsebin za obveščanje lahko kadarkoli spremenite v portalu Moj ECE tako, da kliknete na kvadratek pred vsebino in vnesete ali pobrišete kljukico. Obveščanje v celoti prekličete tako, da to sporočite pisno na ECE d.o.o., Vrunčeva 2 a, 3000 Celje, pošljete elektronsko sporočilo na dpo@ece.si ali v portalu Moj ECE potrdite izbiro PREKLIC/ODJAVA. V kolikor ste soglasje za obdelavo osebnih podatkov že oddali in vsebine soglasja ne želite spreminjati, ponovna oddaja ni potrebna. S potrditvijo obrazca izjavljate, da so navedeni podatki točni in resnični. ECE d.o.o. ne odgovarja za posledice oddaje neresničnih podatkov.

  Več informacij o varovanju vaših osebnih podatkov najdete na naslovu www.ece.si/gdpr/.

  * Podatek je obvezen.

Tabela minimalnih standardov kakovosti

Napetostni nivoPriključitev odjemalca na SN izvod RTPVrsta izvoda RTP/RP na SN omrežjuSkupno trajanje nenačrtovanih dolgotrajnih prekinitev*Skupno število nenačrtovanih dolgotrajnih prekinitev**
SNNeposrednoPodeželski480 6
Mešani21505
Mestni1804
NNPosrednoPodeželski96016
Mešani50010
Mestni4008
*(daljših od treh minut), brez višje sile in tujih vzrokov {min/leto}
**(daljših od treh minut), brez višje sile in tujih vzrokov {prekinitev/leto}

Aktualno v ECE shopu