ece

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Zemeljski plin za podjetja

Zemeljski plin je pomemben energent v svetovni industriji. Z odkrivanjem novih načinov cenejšega pridobivanja njegov pomen še narašča. Zato ne odlašajte in si odlično ceno zemeljskega plina zagotovite še danes.

Za več informacij o dobavi zemeljskega plina ECE za poslovne uporabnike nam pošljite elektronsko sporočilo na podjetja@ece.si.

Kakšen energent je zemeljski plin?

Zemeljski plin omogoča udobje in raznoliko uporabo ter ne zahteva skladiščenja v vašem domu, je cenovno konkurenčen in med vsemi fosilnimi gorivi najmanj obremenjuje okolje. Omogoča varno in avtomatsko krmiljenje ogrevanja ter pripravo sanitarne vode v vašem domu, zanesljivost oskrbe, pa je zagotovljena z dolgoročnimi pogodbami o dobavi zemeljskega plina.

Pomembne prednosti zemeljskega plina so še:

  • ekonomičen proces zgorevanja z zelo visokimi izkoristki,
  • daljša življenjska doba kurilnih naprav in nižji stroški vzdrževanja, – nenehen nadzor nad porabljenimi količinami,
  • sodobna in preverjena tehnologija, ki podpira uporabo zemeljskega plina

Poraba zemeljskega plina se obračunava v kWh

Od 1. januarja 2017 dalje porabo zemeljskega plina v skladu z Uredbo o delovanju trga z zemeljskim plinom obračunavamo v energijskih enotah (kWh ali MWh) in ne več v volumskih enotah (Sm3), kot prej, vendar se strošek za zemeljski plin pri enaki porabljeni količini zaradi uvedbe nove obračunske enote ne spremeni. Obračun zemeljskega plina v kWh vam olajša primerjavo stroškov in porabe z drugimi energenti.

Akt o spremembah in dopolnitvah Akta o metodologiji za obračunavanje omrežnine za distribucijski sistem zemeljskega plina, ki ga je izdala Agencija za energijo, za pretvorbo cen zemeljskega plina iz EUR/Sm3 v EUR/kWh določa kalorično vrednost 10,769 kWh/Sm3.

Dostopnost zemeljskega plina v Sloveniji

Priključitev na zemeljski plin ECE je možna na področjih, kjer je vzpostavljeno plinovodno omrežje.

 

Aktualno v ECE shopu