Obvestilo! Obračun električne energije za poplavljena območja. Več informacij TUKAJ!

ece

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Zemeljski plin za podjetja

Zemeljski plin je pomemben energent v svetovni industriji. Z odkrivanjem novih načinov cenejšega pridobivanja njegov pomen še narašča. Zato ne odlašajte in si odlično ceno zemeljskega plina zagotovite še danes.

Za več informacij o dobavi zemeljskega plina ECE za poslovne uporabnike nam pošljite elektronsko sporočilo na podjetja@ece.si.

Kakšen energent je zemeljski plin?

Zemeljski plin omogoča udobje in raznoliko uporabo ter ne zahteva skladiščenja v vašem domu, je cenovno konkurenčen in med vsemi fosilnimi gorivi najmanj obremenjuje okolje. Omogoča varno in avtomatsko krmiljenje ogrevanja ter pripravo sanitarne vode v vašem domu, zanesljivost oskrbe, pa je zagotovljena z dolgoročnimi pogodbami o dobavi zemeljskega plina.

Pomembne prednosti zemeljskega plina so še:

  • ekonomičen proces zgorevanja z zelo visokimi izkoristki,
  • daljša življenjska doba kurilnih naprav in nižji stroški vzdrževanja, – nenehen nadzor nad porabljenimi količinami,
  • sodobna in preverjena tehnologija, ki podpira uporabo zemeljskega plina

Poraba zemeljskega plina se obračunava v kWh

Od 1. januarja 2017 dalje porabo zemeljskega plina v skladu z Uredbo o delovanju trga z zemeljskim plinom obračunavamo v energijskih enotah (kWh ali MWh) in ne več v volumskih enotah (Sm3), kot prej, vendar se strošek za zemeljski plin pri enaki porabljeni količini zaradi uvedbe nove obračunske enote ne spremeni. Obračun zemeljskega plina v kWh vam olajša primerjavo stroškov in porabe z drugimi energenti.

Akt o spremembah in dopolnitvah Akta o metodologiji za obračunavanje omrežnine za distribucijski sistem zemeljskega plina, ki ga je izdala Agencija za energijo, za pretvorbo cen zemeljskega plina iz EUR/Sm3 v EUR/kWh določa kalorično vrednost 10,769 kWh/Sm3.

Dostopnost zemeljskega plina v Sloveniji

Priključitev na zemeljski plin ECE je možna na področjih, kjer je vzpostavljeno plinovodno omrežje.

 

Aktualno v ECE shopu